Ångest?

"Till det genealogiska angreppssättet brukar kopplas syftet att undersöka diskursers möjlighetsvillkor, dvs. hur det kommer sig att ett visst fenomen problematiseras, görs till studieobjekt för olika vetenskaper och leder till olika sociala praktiker eller institutionella lösningar, vilket sammantaget innebär tydligare fokus på makt i jämförelse med arkeologin men också en utvidgning av diskursbegreppet."

Varsågod och skölj.


Be quiet and drive

Jag vet inte vad det är. Ärligt, jag vet inte. Detta blir så från hjärtat det kan bli. Det känns verkligen som att något saknas i mitt liv. Något att kittla mig och få mig intresserad och vakna till liv litegrann. Skolatränapluggasova...Det går inte. Inget rör mig. Det var tänkt att det här skulle bli ett väldigt långt inlägg, väldigt sent på kvällen, men det kanske det inte blir, jag vet inte. Men jag känner inte särskilt mycket, och jag förstår inte varför. Något eller någon att ta mig långt härifrån och få mig att känna mig levande igen. Kännakännakänna. Att få göra nya saker, att få känna nya saker; nya ögon att titta in i och leda mig bort från allt det vanliga. Spola iväg mig med tidvattnet till någonstans där den där känslan finns. Drive me far away säger Deftones, ta mig långt härifrån säger jag. Det känns som att allt är fördömt för någon som inte är så mycket för att kallprata med ointressanta människor utan något att säga eller vilja. Någon som iallafall försöker se förbi ytan, någon som försöker skrapa lite utan att någonsin komma någonvart. Jag vill inte låta desperat men jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra just nu. Kanske är det för att jag har tenta som jag känner såhär, för då blir det alltid annorlunda. Men jag tror inte det. Det känns genuint...lite. Det känns för lite. Det känns nästan ingenting. Ni med känslan - välkomna att berätta hur man hittar den.

In the ghetto

Japp, här sitter man mitt i Chinatown och skriver. Kungshamra känns som Chinatown ibland, för överallt är det massa asiatiska utbytesstudenter, och eftersom jag är en sån horribel rasist så ser jag inte skillnad på kineser, japaner, koreaner och...annat :P

Idag var sista seminariet på detta moment i statsvetenskap, och på onsdag morgon kommer tomten med tentan. Det känns faktiskt rätt bra, även om det kan bli SVÅRT! Men jag och Chrille ska samköra lite, och han är fena på det här med metod så det ska nog gå fint...Det jobbiga är ju dock att jag samtidigt måste börja läsa in mig på nästa moment (och helst ha läst typ 2-300 sidor samtidigt som jag skriver tentan), PLUS skriva ett första pm till c-uppsatsen, OCH skriva min del av den andra kurs jag läser parallellt. No rest for the wicked...

Jag skrev det aldrig (tror jag), men jag fick ingen plats på traineeprogrammet. Vad jag fick var ett brev där det står att jag var med till slutet, och att de ska behålla mitt CV och brev för att eventuellt i framtiden kunna rekommendera mig för något annat program. Jag vet inte riktigt hur mycket man ska hoppas på att det kommer hända, men det är ju bättre än inget! Jag är inte jätteledsen för att jag inte kom med; det hade varit jäkligt roligt men det är ju inte direkt så att jag inte har att göra ändå.

Helgen innehöll mycket blandade aktiviteter. Lördag morgon till eftermiddag var det hemvärnsövning, med lite gå runt i skogen och slänga sig i snön på förmiddagen, och skjuta på eftermiddagen. Eftersom hemvärnsmän är slöa, dumma och har allmänna problem med sina prostator som gör att de inte kan vara ute när det är kallt, fick vi äran att vara inomhus och skjuta. Det är skitskönt, för då har man akustiska tavlor som visar exakt var man träffar. Det innebär dessutom att man slipper gå fram till pappgubben man försökt döda, och leka pysselfarmor och klistra igen hålen man (förhoppningsvis) gjort. Spar en hel del tid, vilket innebär mer tid över till övervåld mot pappgubbar. Jag sköt riktigt illa, så jag blev lite sur och satt mest i ett hörn och gned på vapnet (höhö) när de andra sköt svåra grejer. Men är man inte i zonen så är man inte. På kvällen var jag hos Alex och Annika på inflyttningsfest. En del löst folk som parkerade sig i soffan och inte pratade med någon annan var där, men några var trevliga iaf. Kanske ska på Banditfest på Snaps på fredag med en av dom, vi får se. Vi körde Twister, vilket är ett helskönt fest/fyllespel, och Jenga, där man staplar träklossar på varann och sen ska dra bort klossar underifrån och lägga överst. Sjukt spännande blir det =) Vi släpade oss hem vid två, trötta allihop efter en helt ok fest.

På söndagen var dear mom här, och vi satte upp mina nya gardiner. Jag ska inte beskriva hur dom ser ut, för allt jag kan säga är storblommigt och då tror ni jag har nån ashet grisrosa och orange vaxduk. Nej, dom är mycket schyssta, och alla är inbjudna att komma och titta på mina gardiner. Efter det var jag och Lina på Moderna museet, där jag mig veterligen aldrig varit, eller åtminstone inte kan minnas att jag varit. Väl där trivdes jag som fisken i handsken som man brukar säga. Alla namn man hör som de stora konstnärerna och deras verk, och helt plötsligt står man en halvmeter ifrån en sån målning. Bland annat har dom "Wilhelm Tell med lång skinka och pickande fåglar" (
http://dominique.hoffmann.free.fr/dali/fichiers/5.htm) , som är vansinnigt stor och riktigt imponerande. Lina var en mycket bra guide och lärde mig väldigt mycket, och jag fick definitivt mersmak. Nästa projekt blir Naturhistoriska, så jag kan berätta allt om ekotoner och klyvöppningar och plattektonik och sånt där spännande som jag lärt mig being a muppet ;)

C2H5OH

Nu är det fan dags. Jag ska sluta dricka alkohol. Hört den förr? Jo, men nu är det nog dags på riktigt :P Jag var på bojan igår - precis som förra torsdagen. Jag missade fredagens skolaktiviteter (som var obligatoriska) - igen. Det håller inte att vakna klockan två och undra vem som kör slaghammare i min lägenhet...Från och med nu ska jag bli en god och gudfruktig man som håller sig borta från allt som har med alkohol att göra. Fo sho. Imorgon blir provet, jag och Sebbe ska till Alex och Annika (hette dom inte så i Pippi långstrump?) som har inflyttningsfest. Jag kommer utsättas för stora påfrestningar, men jag ska stå emot djävulens lockelser, haha.

I onsdags natt kollade vi på nya Bondfilmen. Den var riktigt bra. Jag har alltid gillat Bond för att han är en riktig stekare, men det tråkiga är att filmerna blivit lite väl svart och vitt, och inte så mycket djup i själva karaktären Bond. Nu är det annorlunda; inte lika mycket antingen gott eller ont, och lite råare. Jag är verkligen ingen anhängare av filmer som bara ska visa blod och våld som ett egenvärde, men den här kändes lite mer trovärdig och det var bra. Jag undrar när nästa Bondfilm kommer, ser faktiskt fram emot den lite..När den nu kommer.

Tjemister luktar sämre än tjändisar

Idag har jag hälsat på en tvättäkta kändis. Det är han hippien som presenterar väder på SVT, han med långt hår. Per heter han. Han pratade med min f.d. kursare Katarina när vi skulle ses för att äta lunch, och hon passade på att introducera mig. Men hon sa inget om mina framstående kunskaper och exceptionella entreprenörsanda. ILLA! Fast vem vill jobba på tv ändå, det är säkert alldeles trist, och långtråkigt, och dötrist, och alldeles..alldeles..nä, det är nog fan inte underbart. Katarina hade iallafall massa bissnissförslag, varav de flesta innefattade att sälja min själ till någon institution, så att vi kan få en stor säck pengar och bli vindkraftskonsulter. Och det låter ju bra tycker jag, på allvar. Jag vill inte gärna plugga så mycket mer, men vi får se vad det blir.

Ångesten över jobb är just nu ganska stor; det går ju i vågor det där men just nu känns det värre än vanligt. Det känns som att jag valt nån konstig mellanväg och läst fel grejer, men jag vet inte..så känner säkert alla någon gång - just det JAG läser är det ingen som bryr sig om, osv...Jag menar, ni har ju läst mitt uppsatsämne, säg inte att inte alla kommer vilja ha mig när jag är klar! =)

Nu ska jag iväg och bära världens näst tyngsta tv till Bojan, och sen dricka alkohol. Och det vet vi ju hur det gick sist...Men den här gången får jag hålla mig i styr, viktigtviktigt seminarium och viktig föreläsning imorron, så det gäller att vara fresh and smelling of rosehip (nypon alltså).


Värmland Style

Värmland Style

Det blir inga blommor och ingen choklad av mig Jeanna, det vill du nog ändå inte ha, så du får något från hjärtat istället!

Hey jump in the lingonberry forest!

Hård dag idag. Efter en mycket ohård söndag, som mest gick ut på att inte spela badminton för att Kristian var för bakis, fick jag iallafall resten av Textens mening och makt läst. Rekommenderas varmt för alla med lagom mycket dödsångest...

Idag var första gången specialkursgruppen samlades, och the unveiling of my c-uppsatsämne. Är ni redo? Social-ekologisk resiliens och EU:s policy för hållbar utveckling. Ni som följt min blogg känner min förkärlek för halvsmala ämnen, men jag vet att ni blir lite till er i byxorna...Det är typ en fortsättning på min b-uppsats, vilket ju är skönt för då har man så att säga sonderat terrängen och marknaden och allt det där; ett intellektuellt försprång helt enkelt. Kan komma att behövas, med tanke på min uppsatsmotivation och -disciplin!

Katarina som jag gick hållbar samhällsutveckling ringde, hon ville prata uppsatsämne eftersom ingen av oss skrivit klart uppsatsen på den kursen. Sen ville hon prata jobb och grejer, där måste jag erkänna att hon tappade bort mig men allt lät väldigt bra och ordet konsult nämndes flera gånger vilket ju bara kan vara bra. Hon är otroligt trevlig och bra att prata med och hon gör mig till en bra lyssnare på något sätt. Hon tycker också om opera så vi bestämde oss för att gå och se Tosca på Kungliga Operan (nu ser jag den först med henne och sen med Johan, så kan jag berätta hela handlingen för honom och se hur han reagerar, haha).

Trots att jag fortfarande (sen finska vinterkriget ungefär...) är snorig var jag och tränade ze pump, eftersom jag ju ska bli beefcake. Det gick bra och jag la på tyngre vikter på nästan hälften av låtarna. Snart ska jag och Kristian vara igång med den "riktiga" styrketräningen också. Vad gör man inte för att vara snygg för er...Får man äta popcorn om man ska bli beefcake förresten? Jag har insett att det är en last jag verkligen inte kan göra mig av med, så vi säger att det är ok.

That ghost just ain't holy anymore

Seglördag, med Mars Volta i stereon och ärtsoppa till lunch. Jag har massa sidor textanalysmetodteori att läsa, så det blir en lugn och fin dag. Annars var planen att gå och stuffa till Ferry Corsten på Berns ikväll, men folk blev sjuka och det kostar 320 spänn vilket är typ ett halvårs nöjesbudget för de flesta av mina fattiga vänner, så det blir nog inget.

Torsdagskvällen blev rätt vild, massor av folk på Bojan där vi var, och det slutade med att vi badade bastu och drack massa öl och jag, Sebbe och Chrille blev rätt karatefulla. Vi åkte 540 hem mitt i natten med blöta kallingar under byxorna. Undrar vad min doktor säger om det, hehe...Fredagen BORDE spenderats i Väsjöområdet i Sollentuna, eftersom den ena av mina kurser går ut på att skriva en miljökonsekvensbeskrivning så vi skulle ha exkursion från nio till tre. Jag vaknade tre. Väckarklockan och mobilen hade jag båda lyckats stänga av på nåt magiskt sätt, och sov i godan ro istället. Sen var jag mycket sleten och bakis resten av dagen, men vad gör man inte för sina vänner.. ;)

Funderar på att sluta dricka, och bara gå och träna varje dag och få värsta Bruce Leekroppen, men jag vet inte riktigt om jag orkar. Och det är ju trots allt rätt gött att dricka. Fast det finns ju alkoholfri öl, som faktiskt inte är alldeles äcklig. Kanske bra för mig också, jag blir ju full på ingenting, som en liten tjej.

Slutligen: jag har trillat över världens roligaste blogg. Det är Martin Kellerman, han som ritar Rocky, som har den. Sjukt språk och riktigt på pricken! Diggitycheckitout:
http://blog.myspace.com/martinkellerman

Forever lost in you

FEST! Chrille fyller år, så ikväll ska spånkas som om solen inte går upp imorron! Äh, varför hymla om det...Fast riktigt så full ska jag nog inte bli, det blir ju (tyvärr) inte roligare ju fullare man är. Vi har tyvärr inte köpt nån present, jag och sebbe tänkte köpa en stor sladdrig ådrig rosa dildo att sätta på en pinne, ni som sett CKY-videon vet vad jag pratar om, men det hanns inte med. Även om det hade varit nice, han hade kunnat demontera dildon också och springa runt med den i pannan och skrika "JAG ÄR EN ENHÖRNING!". Det har jag hört talas om en som gjorde, och jag tror aldrig jag skrattat så mycket i mitt liv när jag försökte föreställa mig hur det såg ut.

Jag orkade inte gå på föreläsning om "hur man arbetar i projekt" idag, så jag sov länge och gick upp till dagens stora höjdpunkt, som var en föreläsning om textanalysmetoder. Tre timmar ångest, även om vissa saker väl var intressanta. Men det är nästan omöjligt för det att bli intressant när precis ALLT är så teoretiskt som det är. Men jag blir lite förvånad, för jag märker att jag tänker på hur jag ska göra med min egen uppsats mer och mer när jag läser och hör om olika metoder; något jag inte alls gjorde förut när jag skulle skriva b-uppsats.

Jag måste fan hitta mer folk som gillar drum 'n bass. Varför är ni så få? Världens skönaste musik, den är grym när man är bakis och grym innan man ska ut och grym att bara dampa loss till. Johan vet vad jag snackar om, holla at ya!

Jag är ruskigt sugen på att åka på nån form av semester. Jag och Jeanna var på gång till Kroatien i somras, eller om det var förra sommaren, nej det var i somras, helt spontant och skönt. Men det blev inget, tyvärr. Kroatien verkar så otroligt vackert och det är verkligen hardcore att dom haft krig så nyligen men ändå inte gett upp totalt utan är stolta och bygger upp allt. Jag ska fråga henne om vi ska åka i sommar istället! Annars åker jag med nån annan =)

23

Jag återupptäckte en sjukt bra skiva idag - Futures med Jimmy Eat World. JEW (fniss) är typ originalemorock, så lite respekt om man redan hört dom nu när emo är den stora ungdomstrenden. Så go download you cheap asses, för köpa skivor lär ni ju inte göra.

Idag fick jag så äntligen nycklar och mitt kontor. Jag ska göra det extremt bissniss, men tabeller och diagram på väggarna som föreställer absolut ingenting, eller kanske koldioxidnivåer i isen eller nåt, eftersom det ju faktiskt har med miljön att göra. Allt för lite cred...Sen hade vi gruppru..möte med MKB-kursen, för nu ska sätta igång med projektet. 20 personer, ingen har gjort detta förut, gissa om det var förvirrat. Jag hamnar alltid med keffon så jag landar väl i nån skräpgrupp om avloppsvatten och sophantering med osociala Gunilla och Birger Besserwisser som vet och ska bestämma allt. Det vore iofs lite skönt, jag är alltid den som blir "ledare" i dom grupper jag hamnar i. Har det med ambitionsnivå att göra kanske? Jag vet inte, det är nog min naturliga pondus, haha.

300 sidor textanalysmetodteori till imorron. Jag försöker att stilla mig, men lite hård blir jag allt när jag tänker på det...Men jag sket i att plugga på kvällen och åkte på mycket givande hemvärnsutbildning istället. Idag fick vi prata i radio, och det är en sån där typisk sak där man kan lacka ihjäl på folk som inte kan det. För det blir helsnett när någon inte kan, eller säger fel, och man kan inte rätta till det om man ska hålla sig till "protokollet". Men till slut blev väl folk lite duktigare, så det ordnar sig nog om vi nånsin skulle behöva prata på nån övning. Jag blev uppraggad att vara med i hemvärnsrådet också, vilket jag inte har någon aning om vad det betyder, men det blir säkert bra också. Snacka skit i några timmar, få en kanelbulle och 42 kronor för besväret, och sätta på CV:t att man sitter i ett beslutande organ ;) Det är så vi jobbar oss mot toppen.

Slutligen måste jag dementera den senaste tidens ihärdiga och elaka rykten om att jag bara vill ligga med dig. Nej, jag vill inte bara ligga med dig, jag vill prata. Också ;) Så, nu har du det svart på vitt eller vad det nu blir för färg här i min nyfärgade blogg. Kom ihåg det: Henrik vill faktiskt prata också. Så det är fritt fram att prata. Nu ska jag sova och drömma heta drömmar om den hermeneutiska cirkeln.

Två grillade me mos å räkost

Livet som kursassistent:

Inte få nycklar, passerkort, arbetsplats förrän man hotar med att smitta ansvarigs farmor med ebola.

Ringa doktorandjävlar som ska föreläsa, men inse att alla är 1. mammalediga eller 2. befinner sig på nåt statligt betalt "forskningsprojekt" för att ta avföringsprover från nån sällsynt getart i Ulan Bator.

Inte få veta VILKA man ska ringa, därför att momentansvarig har ägnat större delen åt sitt vuxna liv åt att välja dålig karl, vara doktorand, klämma ut ett gäng ungar ("dom är änglar"), vara mammaledig, hamna i skilsmässa och försöka lösa sjuttitretton saker samtidigt som jag MÅSTE ha instruktioner.

Mer följer...

Jag tror jag ska sluta vara så pretto och bajsnödig och bli en med folket och blogga lite mer som alla andra. Kasta intellektualitens ok! Blogga lite mer om vad som händer i livet, eller inte händer kanske...För allt står rätt still just nu. Jag och doktorn har sagt att det inte blir något. Vi kommer ju höras, jag gillar henne fortfarande och hon får mig att skratta och må bra, men det går bara inte. En i kungliga hufwudstaden och en i Danmark, det fattade väl alla att det går inte. Aj fiil ö littel lajk ö svajker. Men man kan inte göra alla glad, och när man måste välja måste man faktiskt välja sig själv.

Fortfarande lite småsjuk, men jag och David var på pump idag iaf, och jag var RUSKIGT taggad! Det är ju beach 2007 snart, så nu är det BEEFCAKE som gäller! Även om David inte fattade det, räkan..Men han tjänar (ganska) mycket pengar, så det är väl ok att han är rik och jag är stark. Vi blir ett bra radarpar.

Tentan imorse var...lagom spännande. Första frågan: "Sverige har sexton miljömål. Sju av dem bedöms bli mycket svåra att nå. Vilka?" Vaf...Kan man inte få säga kanske tre...Sen har vi 75 delmål, och självklart skulle man diskutera ett specifikt av dom. Som om nån orkat läsa den där 100-sidorsrapporten och minns allt. Jag är ju pluggis för fan, men den här tentan var bara för mycket, gick ju inte att minnas någonting. Rätt synd, för projektet lär bli roligt att göra och då är det en skam när litteraturen kan suga kromet av en husvagnsknopp.

Jag sitter och skickar mp3or till min kusin Oskar i Värmland. Han är tio år och är man tio år i Värmland har man inte riktigt förutsättningarna för att bli lika haxxor som jag råkar vara. Dessutom är det skitbra för jag skickar bara sånt jag själv gillar, ber dom om skräp säger jag nej. Om jag inte känner att jag skickat tillräckligt mycket bra musik, då kanske jag säger ja. Men jag är en hård förhandlare, och oftast vinner jag..över tioåringar. Det är skitbra att ha några obesudlade musiksmaker att liksom annektera, det känns som att jag för mina musikgener vidare. Risken är att dom blir countrydrabbade annars, och går och lyssnar på Bertz-Bengtz i monkey suits med paljetter. Sunne, som ligger precis nära Rottneros där dom bor, har typ världens största dansbandsfestival på somrarna, med en ziljon tjocka husvagnscampare, rödbrända som humrar och med midjeväska och såna där sandaler med massa spännen och vita tubsockor under (bäst är när paren matchar så dom ser ut som dom rymt från samma anstalt). Därför är det extra angeläget att ge ungarna en genuin musikgrund att stå på.

Nä, nu får det räcka. Kommentera, annars dödar gud en kattunge.

Is this a test?

Jaha..Jag skrev samma inlägg två gånger igår, men det blev minsann inte publicerat trots att det ska ha blivit det. Den här sidan är bara för skit ibland :/

Idag blir en riktig knäckare. Pluggapluggaplugga, sen träffa seminariegruppen för att lösa femtielva konstiga seminarieuppgifter, sen hem igen och...pluggapluggaplugga! Alla är välkomna att ringa och störa mig ikväll, så jag inte tråkar ihjäl.

Influensan känns iallafall mycket bättre, så imorgon blir det träning igen!  Snart är det ju Beach 2007...

Hoppas detta inlägg vill synas då.

Züperböwl

Söndag, och sjuk. Sjuk i en vecka. Så obeskrivligt..trist. Att vara sjuk är verkligen tidsslöseri. Tur att jag har tenta på tisdag, och grupparbete som ska göras på måndag, så att jag iaf haft en ursäkt att plugga. Ni som känner mig vet ju att jag lätt okynnespluggar ;)

Stort bakslag. Jag och Chrille hamnade i olika specialkursgrupper, så vi kommer inte kunna skriva c-uppsatsen tillsammans. Inte alls kul, med tanke på att vi verkligen sett fram emot det. Dessutom hamnade han i den grupp jag borde hamnat i, med tanke på att ämnesvalet var mitt från början.. ;P Nu hamnade jag i EU-gruppen, men jag har börjat fila på ett nytt ämne som jag tror kan bli bra. Om jag, som vanligt, kan bestämma vad jag faktiskt ska titta på. Jag har många bra uppsatsidéer hela tiden, men väldigt få rör sig tyvärr från det mest preliminära stadiet till något som liknar något konkret...Det löser sig. Allt löser sig! Alltid. På något sätt.

SNF har inte hört av sig än om det där traineeprogrammet jag sökte; när man ringer Bengt eller Birger eller vad han nu heter som är ansvarig, så får man såklart inget svar, och det var i onsdags dom skulle berättat hur det gått. Jag väntar spänt, det vore otroligt roligt att komma in på kursen. Men konkurrensen är nog stor, det finns säkert en hel värld av gröna strebrar som jag aldrig stött på men som bara vill åt min plats! ;)

Nu är det mest slask ute. Kan inte det kalla komma tillbaka? Bara så vi slipper slasket...

Och nu är det superbowl strax, och jag inser att av de 20 provtentafrågor jag har framför mig så kan jag..tre? Men jag fick VG på min miljövårdstenta, så VG på kursen, så jag nöjer mig med G på denna =)