Help me cure you, atone for all you've done.

OK. Fyra jobb. Inget på heltid, men slår man ihop det...
Och heltidsstudier. Om ni inte ser så mycket av mig i höst så behöver ni inte undra varför.

Men kårjobbet är igång och är roligt. Massor att göra, mycket ansvar, mycket frihet; ganska precis så som jag vill ha det.
Jag ska bara lyckas få ihop allting. Har en fundering över föreläsningar, och kanske är det någon som läser detta som har testat  detta. Funderar på att skaffa ett sånt där fickminne, och låta någon spela in föreläsningarna, så att jag kan lyssna på dom senare. På så sätt missar jag förhoppningsvis inte alls så mycket som jag kanske behöver annars. Måste undersöka vidare.

Gitarrspelande går trögt när man knappt hinner spela. Hann iaf spela med Micke i helgen, mycket trevligt. Fick lite nya övningar, och vi spelade Wickerman med Iron Maiden, riktigt bra övningslåt.

Kolla in
http://www.myspace.com/purifyband , där spelar han och min kompis Julia. Måste säga att jag tycker att dom låter riktigt bra; ännu ett band utan kontrakt som verkligen kan spela. Men så är det väl, spelar man Pachelbels ackordföljd har man drivor av skrikande fjortonåringar efter sig, spelar man 7/8 är man förpassad till att vandra i det musikaliska kändisskapets moras... ;)

Morgontåg, nattåg, jag känner ingen större skillnad

Jaha, nu blev det ett tags uppehåll ändå. Jag är inte bäst i världen på att hålla en konsekvent nivå kanske... :)

Nu har kårjobbet sparkat igång på allvar, igår var det heldag om HBTQ-studenter och heteronormativitet - ganska intressant, men väldigt ovinklat (arv någon...?). Idag är det heldag på grand hotel Saltsjöbaden, och förhoppningsvis finns mycket att lära sig i sådana bourgeoisiens lokaler ;) Tror förresten att mamma gjort några möbler som står där, jag vill minnas att jag var där och släpade soffa på den gamla goda tiden när jag dubblerade som flyttgubbe.

Ett ord bara om den här grejen i fredags, som alla var så hypade över.
Fiasko.

Suck.

Begrav mig under trädet med taggar

Det är sällan jag helt ohämmat blir totalt förälskad i en ny skiva. Jag lyssnar på väldigt mycket, och vet ungefär vad som kommer växa på mig och vad som kommer vara tråkigt om en vecka. Men nu har jag hittat något speciellt.

Fear of a blank planet av Porcupine Tree. PT klassas som någon form av progrock, men detta är...Jag vet inte, progrock låter så flummigt, detta är ett lika lättlyssnat som fundamentalt genomarbetat mästerverk, som jag bara känner att jag kommer lyssna på väldigt, väldigt länge; väldigt, väldigt mycket.

(Pappa, du kommer älska detta.)



Två ord - DO IT.

Det ljuvaste i livet är att inte

Mina dagar på Accenture är räknade.
Dom är två.

Idag och imorgon är sista dagarna jag är kvar heltid i sommar, sen blir det ett par halvdagar för att lösa en uppgift här medan Nicklas är på semester. Sen får vi se, vem vet. Men förhoppningsvis kommer jag jobba av ett par bra dagar på kårhuset och sen ha - jag tror knappt själv att det är sant - LEDIGT. Fast i mitt fall ska man nog inte hoppas för mycket :)

Dagen började på ett fantastiskt bra sätt, med två timmars försovning. Aldrig har det varit så skönt, så tillfredsställande, att försova sig. Det bara blev en timme först, och sen skulle jag bara dra mig lite, och så blev det en timme till. Jag känner mig som en annan människa. Löpturen halv elva igår kväll gjorde väl sitt för att sova så också gott också.

Ur mitt perspektiv, som jag ser det

OK, stort misstag.

Jag dricker normalt sett inte kaffe, men när dom nattliga utsvävningarna blir lite för långa och jag känner mig lite för trött på jobbet, så händer det att jag ändå tar en kopp kaffe. Självklart blir jag som en sockerchockad femåring; hjärtklappning, stirriga ögon, allmänt ADHD-liknande beteende. För att balansera det hela så trycker jag alltså på tjejknappen på kaffemaskinen, alltså den som ger en latte. Ja, en sån där som ger fem gånger så mycket mjölk som faktiskt kaffe. Nyss gjorde jag dock misstaget att ta en VANLIG kaffe. Gissningvis kommer jag inom en halvtimme att se tomtar flygandes på regnbågsormar eller hur Ericssons huvudkontor får fötter och sakta men säkert kliver iväg härifrån.

Suck. Men med lite tur kommer jag att spela gitarr som en j*vel när jag kommer hem.

Duh...Om vi är här, och dom är där...

I år ställer jag nog upp i SM i matlåda. Idag har jag med den för sista gången, tonfiskgrytan som jag gjort SEX matlådor av. Definitvt rekord för mig, och så grymt skönt det varit att ha en låda färdig varje morgon att ta med till jobbet. Att jag ätit samma lunch fem av sex av de senaste dagarna på jobbet - inget problem. Jag vet inte vad ni tycker om lunch, men för mig handlar det enbart om att öppna munnen och proppa i sig nog mycket näring för att orka fortsätta. Ett riktigt tråkigt mål mat helt enkelt. Då passar evighetslådan(tm) perfekt :)

Kolla in dagens McCain förresten - politisk briljans.

När guden bryter mot lagen

Detta är en stor kväll, eftersom jag nu officiellt kan spela en hel låt på elgitarr. Inte Tom Dooley eller nåt sånt omanligt, utan nåt så lack och läderdoftande som Breaking the law med Judas Priest.

Det är jag och Rob nu. Du och jag Rob.


När man inte vet åt vilket håll man ska gå

Hej du!

Hej själv. Trevligt att höras igen.

När guden av november får konkurrens

Ja, jag har en egen gud.



Buckethead. Ingen, och jag menar ärligt handen-på-hjärtat-ärligt, ingen spelar gitarr som denna man.

Gud i himlen, ge mig uthållighet att blogga...Och en glassbåt när vi väl håller på.

Nu är sovmorgonen slut. Ny vecka, nya tider, nya ord som ska ut. Vill ut, förhoppningsvis.

Jag har, sen sommaren börjat, hunnit med en hel del. Med en hel del, menar jag en hel del jobb. Jag har varit ledig ungefär fyra dagar denna sommar, dagar som spenderades hos Christian i München. Riktigt, riktigt bra! Åk till München om ni får en chans, grymt fin och trevlig stad, känns inte allt som Stockholm. Övrig tid har spenderats på Accentures kontor i Kista, dit det från mig lyckligtvis går snabb och relativt direkt buss. Vet inte hur jag överlevt morgnarna annars...

Jag har skaffat en gitarr av modellen el. Förmodligen vet varenda människa jag träffat den senaste månaden om detta, men det tål att berättas igen: jag har blivit med gitarr, och jag älskar den som mitt barn. Jag kan inte förstå att det tagit mig 26½ år att inse att jag ska spela något. Så nu sitter jag och nöter skalor och fingerövningar och sakta men säkert även roligare saker - jag tar varmt emot förfrågningar, men kom ihåg att man ALLTID tjänar på att muta den som spelar... :)

Idag börjar jag officiellt mitt nya jobb som hållbarhetssekreterare på Stockholms universitets studentkår. Helt ny tjänst, och jag kommer ha ansvaret för SUS, och genom det 32000 studenters, miljöarbete. Det känns riktigt, riktigt bra. Och sporrande! Och illa betalt! Men sånt får man ta när man ska ta nästa kliv i den stundande stora karriären. Bli inte förvånade när ni ser mig i tidningen med planen för hur världen ska räddas.

Nog så. Men nu är det igång igen.