...

Ärligt talat, världens mest efterblivna sport måste vara...gång. Det är på tv nu, mitt i natten, från VM i friidrott. Det är nästan så man vill säga åt dom fåniga människorna att BÖRJA SPRINGA ISTÄLLET! Det ser ärligt talat rätt efterblivet ut.

Gottåblandat

image57

Världens vackraste saker... =)

image58

Go Broncos!

image59

En skön bild från Monday Bar (Johan Gielen): Johan, jag, Tove och David

image60

SÅHÄR glad blir Sebbe när han får sms!

image61

Kungshamraplan.se

image62

James Hetfield på Metallicakonserten jag gick på med Erik precis efter att vi kommit hem från Amsterdam


Gone Fishin'

Ett tag sen. Christians sista dag i Sverige "med gänget" var i torsdags, så vi firade med att sitta på Anchor och dricka stora mängder öl. Christian blev fullast, så jag och Sebbe bestämde att vi skulle dra med honom hem och spela Singstar. Singstar är som bekant överlägset bäst när man är full. Jag och Sebbe drog igång och rev av några klassiker - Paranoid, Boys are back in town, Radio Ga Ga, och Christian..han somnade =) Sen väckte vi honom, men då valde han att skaffa ett klippkort till toastolen. Jag hoppas han minns sin sista kväll i Sverige på ganska länge precis så fint som vi minns den =) När han somnat och snarkade som ett barn satte jag och Sebbe på vår gamla favoritfilm, som vi inte kunde få nog av när vi var små - Blues Brothers. Fortfarande en fruktansvärt, fruktansvärt bra film.

I lördags var ute med Carins båt, kanske (förmodligen?) för sista gången denna säsong. Med var två riktigt trevliga killar från hennes klass, en hallänning och en norrman. Norrmän är alltid enormt underhållande att lyssna på; jag förstår inte hur man någonsin ska kunna bli arg på någon från Norge. Väl ute på oceanen blev det äventyrligt, då vi skulle tuba men lyckades få in vattenskidlinan i motorn. En av grabbarna fick utföra emergency repairs, och till slut kunde vi fortsätta. Vädret blev lagom trist efter det, så vi åkte hem och grillade och körde Singstar istället. Av någon märklig anledning som jag nog aldrig kommer förstå blir man så vansinnigt trött av att vara ute på sjön - Dotti tror det handlar om för mycket frisk luft, vilket vi inneråttor ju garanterat inte får för mycket av - så jag sov en stund och gick sen ut för en öl med Dotti, David och Mike. Kvällen avslutades med en Guitar Hero-session hos David, och nu har jag/vi ;) nästan klarat hela medium. Dom sista låtarna var dock...sinnessjuka. Men någon gång ska dom bemästras! Jag börjar ju tillochmed lära mig använda lillfingret rätt, hehe...

Söndag morgon, alldeles alldeles alldeles för tidigt, träffade jag Martin och hans tjej Anna för att fiska. Vi lånade Annas föräldras båt, och åkte ut en bit. Båten visade sig ligga precis vid Drottningholms slott, och därikring var det fantastiskt vackert. Fisk fick vi givetvis knappt någon, men det var väldigt trevligt ändå!

Nu vill blogg.se inte låta mig ladda upp bilder, men det kommer!


Evangeliet enligt Henrik

image56

John '00' Fleming och Henrik 'Crazy Eyes' Weinestedt  =) Fan va snea mina ögon blir på bild ibland, haha.

Jag har just kollat på tredje avsnittet av tv-serien Band of Brothers, som kom för fem-sex år sen och som jag tror gick i repris på TV4 för något år sen. Jag mindes inte att den var så bra när jag såg den första gången; jag funderar väldigt mycket mer nu när jag ser den. Vad är det egentligen att ge sig liv för - en godtyckligt påhittad sak som kallas stat? De enda människor som väl rimligtvis kan argumentera FÖR krig är - paradoxalt nog - altruisterna. Jag försöker se mig själv som altruist, men ibland är det svårt. Svårt när chanser inte tas, och när människor inte tar sig samman och utnyttjar sin fulla potential. Det finns en gräns för hur mycket man ska kunna få utan att ge, eller åtminstone göra ett seriöst försök att ge.

Som man dansar får man ligga

Fler har uppenbarligen sett SL-tatueringarna. Jag undrar _verkligen_ vad som är på gång...

Igår var en smått magisk kväll på Göta Källare - John '00' Fleming, en sann trancelegend, var och spelade på Monday Bar, och det var med säkerhet säsongens tyngsta kväll. Jag trodde det skulle bli lagom snällt, istället blev det en 2½ timme käftsmäll. Helt otroligt, och jag känner mer och mer hur det blir jag låter musiken bli en del av mig när jag är ute för att verkligen dansa. Tyvärr var det sista Summer Sessions för året, men det saknas inte spelningar. Carl Cox 15 september någon...? =)

På tal om dans har jag ett nytt favoritprogram på TV. Jag kollar extremt lite på TV, men det finns något jag fastnat för - So you think you can dance. Jag blir så JÄVLA sugen på att bara gå till något ställe där man lär sig dansa och sen aldrig göra något annat. Inte bara ser det så enormt roligt ut, jag blir så imponerad att jag tappar hakan varje gång över kroppskontrollen dansare visar upp. Precis så vill jag att min kropp ska fungera och svara på vad jag vill att den ska göra.

w 0 0 t

OK, nu har jag sett den skummaste tatueringen nånsin. Ingen naken brud i pannan, eller snobben som slickar ner i nån urringning, eller nåt annat snuskigt. Ingen nördtatuering som legolasöron eller "min andra bil är USS Enterprise" eller så. Tatueringen satt på en 30-årig kvinnas arm, och var...SL-loggan. !?!. Vem tatuerar in SL-loggan på sin arm? Jag fick riktigt skumma vibbar, tänkte för en sekund att hon kanske var som hon som var på 100 höjdare, som trodde hon var gift med Berlinmuren och hade sex med en bit av Berlinmuren. Den här kvinnan kanske tror hon är gift med SL - hur nu sånt går till - och går runt och gör massa snusk med handtagen. Usch. Förmodligen inte, men en riktigt riktigt skum tatuering var det.

Nu är det kräftskiva och sjöslag är utlyst!

Morning glory

Morgnar alltså...Heter det ens morgnar? Eller mornar? Mornar kan det inte heta, morgnar heter det nog.

Åter till ämnet: jag gillar dom inte. Halv åtta gick jag upp imorse, vilket väl inte är särskilt tidigt egentligen, men gud och jesus och alla hans barn så jobbigt det känns. Klockan ringer, jag gnuggar mig i ögonen, kämpar mig upp för att käka frukost, ser en tillfällig ljusning i eländet eftersom det är damvolleyboll på tv, men sen inser jag att jag måste gå till jobbet. Öken. Jag brukar verkligen inte vara såhär morgontrött; kanske det är för att vi sitter uppe och spelar brädspel hela nätterna. Nu har vi äntligen lärt oss nya reglerna för det där krigsspelet, och det blev helt annorlunda. Christian och Sebbe var hemma hos mig och spelade medan jag var på matchen mellan Bajen och Fredrikstad. 2-1 blev det till Bajen, men vi spelade riktigt illa och att släppa in bortamål är livsfarligt. Så nu är det väl 50% att vi går vidare. Det vore riktigt roligt att få spela UEFA-cupen, om vi bara får lite roliga lag i gruppen. Nåt Serie A-lag, kanske nåt från Spanien, eller Premier League. Alternativet är ett gäng kolgruvearbetare från Bratislava, och slaktare från bortre Rumänien.. Inte så lockande kanske ;)

:P

Jag måste akta mig mer för vad jag säger. Idag fick jag återigen höra att jag kanske inte nödvändigtvis sårar, men gör folk obekväma när jag säger vissa saker. Problemet är nog att jag pratar till andra som om jag pratade till mig själv, och jag själv har en extremt hög tröskel för vad jag klarar av att höra utan att störa mig så värst mycket. Jag hatar att såra människor på det här sättet; jag skäms för att jag borde veta bättre.

Hes-å-le

Oj vilket derby...Vi hade allt, utom ett mål...Tifot var helt sinnessjukt att stå i, gårdarna gnäller och säger att vi härmade dom och misslyckas, men det är omöjligt..Det var så mycket rök av bengalerna där vi stod mitt i klacken att hälften bara stod och hostade. Jag sket i det och viftade på med min flagga och sjöng högre istället. Det märks på rösten idag... =)

Sebbe och jag har kommit igång ordentligt och spelar ett mycket schysst WW2-brädspel. Massa smågubbar och pansarvagnar och bilar och kort och små pluppar för allt möjligt, precis som brädspel ska vara. Det är nästan mysigt att spela brädspel, knalla runt bordet och flytta pjäser och pilla. Bara man har tid att spela så, det kan ta ganska lång tid. Säg till om ni vill vara med och prova någon gång!

Jag har provat en sak den senaste veckan som faktiskt varit över förväntan. Många tycker jag ser lite sur, eller kaxig ut, fastän jag försöker le. Men jag ler inte så mycket har jag insett; dessutom måste jag vara ljuskänslig som satan eller nåt, för det känns som att jag alltid går och kisar när det är starkt solljus. Hursomhelst - jag går runt och ler. I mitt tycke fånler jag, men det funkar verkligen - allt blir fanimej mycket trevligare! Ibland är det nästan som att det räcker att lyfta på ögonbrynen och visa tänderna för att jag ska känna mig som en miljon kronor. Rätt skumt, men väldigt trevligt. För ärligt talat, vem vill prata eller umgås med någon som ser sur ut. Jag är rädd för att jag gjort det utan att någon sagt nåt...

Dom tittar när jag dansar

Igår var en så otroligt skön dag. Eller, snarare, den var skön när den var över. Igår var sista dagen på Sabis. Om det bara finns en chans att jobba extra på K&K över typ julhelgen, så är chanserna goda att jag aldrig hamnar på Sabis igen. Även om Sabis är som Hotel Californa - man checkar in men aldrig ut, hehe. Fan ta dragningskraften hos 100% OB hela dagen...Igår satt jag nog i enåenhalv timme och läste tidningen för att inget fanns att göra, det blir ganska bra pengar det. Men good riddance som vi säger.

Efter Sabis åkte jag till David för att gå ut. Vi spelade ett fruktansvärt fyllespel med tärning som hittills varit odöpt men som väl borde heta 61; reglerna är ganska enkla och allt går ut på att bluffa med vad man slagit, för att få nästa person att gissa fel och få dricka. Man kan bli väldigt full väldigt snabbt säger jag bara =)

Vi tänkte börja med en drink på casinot, men där finns ett stort problem: en 55-årig, rödhårig kvinna till vakt, som, snällt uttryckt, hellre fäller än friar. Eftersom jag ser ut som fulla gubbe efter typ ett glas vin var det således dömt att misslyckas. Vi hamnade i Sky Bar istället, där vi tog en drink för att sen fortsätta. Tove anslöt, men det slutade med att vi alla åkte hem istället. Tidigare under dagen hade det varit bilträff eller nånting på Barkarby flygfält, så heeeeeela Sveavägen bestod av raggarbilar som körde fram och tillbaka. Jag är inte särskilt bilintresserad, men jag tycker ändå man ska uppskatta den tid och det arbete dom lägger ner på sina bilar - vissa är sjukt fina! Till slut fick vi tag på en taxi och jag läste klart The Game innan jag somnade sött (fortfarande en del timmar back på sömn). Imorgon är det derby och Monday Bar med Aly & Fila. Jag förväntar mig en ordentlig seger, och sen sjukt bra musik. Fotboll och musik - det är dagar jag lever för =)

Hwila

Jag mår lite konstigt. Allt är självförvållat: jag och Sebbe har gjort en tonårsklassiker och suttit uppe hela natten två nätter i rad och spelat tv-spel. Kombinerat med att gå upp halv åtta blir det lite...ja, konstigt. Dessutom sov jag knappt natten till hem från Värmland, så snart ser jag väl rosa elefanter som dansar =) Lägg till det att jag köpte ett väldigt gott vitt vin på dunk, så har ni receptet för en tidig kväll ikväll...Förutom att vi ska spela brädspel ikväll, och säkert spela klart det där tv-spelet. Vilka nördar...Men vad göra när det bara regnar!

Speaking of the cheese...

Jag såg just att Patrik Sjöberg skrivit en bok. Titeln? "Att leva på hoppet".










...

En fri man!

Bussen hem gick 07.50. Ugh. Mamma körde mig till Karlstad, men vi var tyvärr inte ensamma på vägarna. Halva Värmlands maskinpark i form av vägmaskiner och skördetröskor var ute och körde, och den snabbaste sträckan var bara ett långt väg arbete. Men min mamma är Super-Mom och kör hur fort hon vill, så vi hann med marginal. Bussresan hem gick relativt fort; jag läste 150 sidor i en ruskigt läsvärd bok av Neil Strauss som heter The Game. Temat är Neil Strauss' förvandling från aldrig-legad nörd till ubermästare på att få med sig kvinnor, och allt han går igenom genom att ändra sin livsstil fundamentalt. Läsvärt och sjukt intressant, och en bra läxa - ni som "kan" lite om detta vet att det rätt lätt kan gå överstyr...Boken låg på bästsäljarlistorna länge förra året, och många frustrerade killar lär ha fått grumliga ögon av att läsa den. Hur många som faktiskt satsat någonting på att lära sig dessa tekniker på riktigt är nog inte fullt lika många. Tur det tror jag. Men en sak som förmedlas är en sak jag diskuterat mycket med några av mina vänner - att kvinnor, särskilt i "sociala" situationer som klubbar och på fester - fullständigt dominerar eftersom männen bara svansar efter och värderar sig själva så lågt. Värt att fundera på.

Ikväll blir det grilla, spela lite kubb och ta ett glas vin - alltid lika trevligt att umgås med vänner efter att varit med släkten ett tag. Jag är verkligen ingen släktperson, som glatt pratar mig igenom köttbullssittningar eller fotoalbum. Och detta kanske låter hårt, men ärligt talat, man väljer inte sin släkt. Alla är helt enkelt inte lika roliga eller intressanta att prata med. Jag gör mitt bästa för att inte peka ut någon här, men så är det ju - man väljer ju sina vänner av en anledning. Mina är intelligenta och trevliga att prata med, och ger mig precis det utbyte jag vill ha.

I brevlådan låg ett brev ifrån Tullverket. Jag är nu officiellt frikänd från alla misstankar om smugglingsbrott! Jävligt skönt faktiskt, även om det var väntat. Nu ska jag skicka en talong till Tullverket om att jag vill ha ut spriten, och sen väntar behandling hos Skatteverket för att räkna ut hur mycket skatt vi ska betala för att få ut hela paketet. 13 liter sprit, tänkt till en nyårsfest, som kommer i augusti. Det kan mycket väl tänkas att Henrik, David och Richard ordnar årets bästa (och senaste) kräftskiva. Skriv upp er på listan redan nu... =)

A.D.I.D.A.S

Då var det dags för ett nytt försök! Just hemkommen från en fisketur nere vid älven, vår älv, i Rottneros, i Värmland. Hit flyttar jag när jag blir gammal, och här kommer jag att dö.

Det har nästan hänt lite väl mycket för att sammanfatta allt i ett enda inlägg =) Men några stolpar ska jag väl kunna klämma ur mig såhär när "semestern" närmar sig sitt slut.

Amsterdam och Sensation White: Sinnessjukt. Åk. Lämna allt och åk. Det finns inga ursäkter.

Jobb: Det har funkat. K&K är fortfarande roligt, Sabis var precis så trist på slutet som jag hade fruktat. Men så är det; inte alltid pengarna kommer lätt. Nu är det lite jobb kvar i sommar, men jag ska försöka vara en del ledig de sista veckorna. Ladda ordentligt inför skolan igen! Men det känns roligt att börja igen, ska ju läsa helt nya saker (företagsekonomi), och framförallt få träffa nytt folk! Men blir det för läskigt är det skönt att veta att Tove också ska läsa samma sak - vi får väl dela snuttefilt om allt känns farligt ;)

Värmland: Vackrast på jorden. Var på besök hos mig granne Jeanna som bor i Grums för några dagar sen, och åkte med henne och hennes kompis till Karlstad för en utekväll. Eftersom jag både körde, och äter penicillin eftersom jag lyckats dra på mig borrelia (akta er för "myggbetten"...), blev det inte riktigt så vilt som det kunnat bli, men det var en väldigt trevlig kväll ändå! I bästa tjejbästisanda avslutade dom kvällen med att sitta på mcdonalds och bråka, men ni är förlåtna tjejer...

Imorgon åker jag hem igen; hem till mitt eget och det jag vet hur det är och hur det fungerar. Men jag är förväntansfull. Lust for life.