Periodaren

SEGER! ÄNTLIGEN! Så gör vi på Råsunda... =) Återigen är det Eguren som visar var skåpet ska stå ett derby, så otroligt skön värvning (även om han var sk*t mot Peking...). Nu är det motorvägen mot allsvensk seger!

I helgen var vi ute med Carins båt igen, men denna gång med bonus: vattenskidor och en sån där ring som man blåser upp och åker i. Vattenskidor har jag åkt förut, men ringen var helt enormt rolig. Vi alla provade, och det var nästan lika roligt att kolla på som att åka...Det gick helt enkelt ut på att parkera röven så djupt i ringen det gick, och hålla i sig för livet...Jag fick äran att åka först, och det tog inte särskilt lång tid innan jag åkte i...Det kändes som att jag var tre meter ovanför vattnet när jag flög ur. Sjukt roligt!

Nu har jag jobbat stenhårt, och ska göra så imorgon också. Dra ihop lite pengar, och sen åka till Värmland och bara ta det så lugnt det bara går. Det stod mellan att åka hem söndag eftermiddag eller måndag morgon, och jag valde måndag morgon. Jag är inte uppe särskilt ofta, och det kan vara skönt att slippa stressa därifrån. Idag åt jag lunch med pappa och fick låna en reseguide till Amsterdam som jag tänkte läsa på bussen (fyra härliga timmar åt varje håll...); jag vet inte hur suget resten av sällskapet är på det, men iallafall jag vill se lite av det typiska av Amsterdam. Van Goghmuséet, Red Light District... ;) Vi får se vad det blir!

GRATTIS MIKE!

Sektion L

Dålig, sämre, Hammarby. Det sammanfattar formen just nu. Idag blev det spö i cupen mot IFK Norrköping, inte helt orättvist måste jag säga. Charlie Davies fortsatte på inslagen väg med att missa drösvis med SUPERchanser, och orden börjar verkligen ta slut nu. Heidar Gay Juliusson å andra sidan, världens sämsta fotbollsspelare (efter Christer Fursth), fortsätter göra mål när han får chansen. Svårt att säga vem av dom som egentligen är den bättre spelaren - Charlie som är en bättre spelare egentligen men som inte kan göra mål, eller Heidar Gay som är skit men ändå gör mål. Därom tvistom de lärdom. Kvällens stora behållning var faktiskt Norrköpings målvakt, kvällen till ära klädd helt i gult matchställ. Ramsan "Pekings målvakt är gul som en banan" var riktigt bra =)

Snart ännu en arbetsvecka till ända; en ganska bra arbetsvecka om jag får säga så själv. Jag har sluppit jobba ihjäl mig, och hunnit med en del trevligt på kvällarna. Nästa vecka blir det ledigt på fredag, eftersom jag ska till släkten i Värmland på torsdag. Det var länge sen jag träffade dom, och nu har ju mamma flyttat upp också, så jag packar mitt Singstar och beger mig =) Det blir dock lätt tråkigt i längden där, så jag lär inte palla stanna längre än över helgen. Min syster kom dit idag, och kommer stanna där större delen av sommaren tror jag. Hon trivs bra där, och behöver verkligen komma iväg från skolan. Hon kommer få en skön sommar. Jag själv tillåter mig själv en hel vecka ledigt, jag gillar att jobba och skulle bara klättra på väggarna om jag skulle gå och vara ledig hela tiden. Plus att man knappast blir rik av att vara ledig.

Och så SKA JAG KOMMA IGÅNG OCH TRÄNA IGEN. FANIMEJ. Jag är så fruktansvärt dåligt nu att jag börjar skämmas. Det håller inte jag har tränat typ tre gånger de senaste två månaderna. Det håller bara inte.

Känslan man har

Det är verkligen så.sjukt.skönt. att komma hem och inte ha något skolarbete som behöver tas tag i. Bara gå hem, kolla på matchen och sen göra vad man vill när den är över. OK, jag borde tvättastrykadiskastädadamma, men vadå..sommaren är lång =) Jag sov gott inatt (bortsett från pållensjåck), min själ kändes mer rofylld än på länge, kanske för att det inte är så hemskt mycket olika saker att koncentrera sig på samtidigt? Jag hoppas det.

Jag undrar vilken som är årstiden för att drömma. På sommaren har man tid, men då är man för upptagen med att ha skönt. På vintern är det mycket att göra och humöret sjunker tillsammans med solen (upp halv ett och ner kvart i två), men då längtar och drömmer man så mycket mer. När drömmer ni mest?
För glöm inte att drömma också.

Retro

Igår hade vi retrodag, jag, Micke, Chrille och Sebbe. Vi spelade ett urgammalt brädspel som heter Talisman, där man spelar alv eller orch eller likätare eller något liknande och ska in i mitten. Riktigt fjortisrollspelspubertalt och riktigt trevligt som omväxling =) Man får inte växa upp för snabbt...Dessutom var det såklart roligt eftersom jag vann ;) Andra tongångar hade det varit annars, hehe...

Idag ska Lotta vara med i inspelning av the arks nya video. Hon får alltid göra såna grejer, det är väl så när man är dansare. Alla känner alla. Men det bästa var nog när hon berättade att hon senare i sommar ska vara med i en tysk reklamfilm, och spela kontorspraktikant. Stor roll, ungefär som de gånger jag varit på tv... ;)

Just nu är det sjukt mycket pollen, och jag har verkligen blivit dålig i år. Det där verkar komma och gå, men i år är det inte kul alls, vakna helt snorig och ögon som får bändas upp. Som tur är funkar allergimedicin bra, fast med en hyfsat jobbig biverkning: ALLA allergimediciner jag testar som funkar gör mig helt dåsig. Går runt halvt i dvala som efter en rejäl käftsmäll. Så det är lite pest eller kolera, men då väljer jag..trött? ;)

Mindre än en månad kvar till Sensation White!

s1ngst4r

Hittade lite bilder från singstarkvällen också!

image53

Crazy Mo breakin' it down... ;)

image54

Mike och Sara battlar

image55

Min granne Kristian och Micke. Trots feber kom Kristian över och representerade. Han gick en finsk duell med Lotta, och jag tror han vann!

Bad beat

Igår hade jag en av de skönaste dagarna i mitt liv! Carins pappa, som nu bor i Singapore men är i Sverige över somrarna för att kunna åka ut i skärgården, har köpt en ny båt, så Carin har köpt den tidigare. Det var jag, Carin, Sebbe, Erika och en kille från Bojan som heter Jesper som åkte ut till Österskär för en heldag i skärgården. Utnämnd till Captain Sparrow blev Sebbe, eftersom han mer eller mindre är yrkeschaufför på att köra snabba båtar i skärgården (stridsbåtsförare). Vi åkte runt ett tag - vi hade varken sjökort eller GPS (eller flytvästar, eller ankare, eller bestick att äta maten med...) och till slut hittade vi en helt otroligt fin ö med en liten vik där vi lade oss. Sen låg vi och solade, snackade skit och grillade i tre-fyra timmar - så otroligt skönt. Jag trivs verkligen i skärgården, tyvärr har jag inte varit ute så mycket när ingen jag känner haft båt. Pappa och Helena har en på sitt landställe, men där är jag inte så ofta, och den båten är mindre. Där kan man dock åka vattenskidor, vilket är grymt roligt! Carin har ett par vattenskidor, men hade inget sånt där snöre man behöver för att kunna åka. Det får bli nästa gång...=)

image51

Sebbe och Jesper fixar kapellet på the white pearl ;)

image52

Ser rätt ok ut va...

Det där med pokern..Ska nog fan sluta igen. Varför? TUR. Folk har verkligen störig tur. OK att korrekt spel ska vinna i längden och all den där skiten, men man blir verkligen verkligen trött när det ALLTID torskas på sista kortet i stora potter. Suck...Suck suck.

Fy fan va ni är bra

Cirkusen är i stan. Man kan tro det iallafall, för här vid WTC känns det som att varenda studentflak kör förbi. Det är ganska roligt att lyssna på dom, 88:orna. 88:or i min värld är ungefär 10 år gamla, och kommer nog vara ungefär så gamla fram till jag glömmer vilket år jag själv är född. Sen sjunger dom när vi gräver guld i USA, och jag inser att då var dom sex år gamla...

Grattis alla studenter, jag minns själv hur roligt jag hade och hur roligt ni måste ha. All lycka i framtiden och se till att tjäna mycket pengar så att min pension blir stor och fin =)

Wax on, wax off

För att bli av med senare tidens sömnbrist gick jag och la mig klockan kvart i nio. Kvart i nio. Måste vara någon form av världsrekord, och lär inte överträffas igen innan jag blir pensionär, eller får sju barn som åker med mormoråmorfar till Kolmården och ger mig en ledig dag. Jag somnade såklart inte förrän vid elva, men det var så skönt att få sova ut. Nu sitter jag på jobbet och väntar på att klockan ska bli tre, för då stänger växeln och då får jag gå hem strax efter! Och nästa vecka har jag tid att syssla med gamla goda fellistorna, så det blir ingen kundtjänst vilket ska bli ganska skönt som omväxling. Det känns så skönt att kunna lägga skolan åt sidan ett tag och bara koncentrera sig på att arbeta. Men bryderierna inför framtiden när det gäller arbete kvarstår. Men det är väl bara lira lite poker... =)

Igår hann jag med ett partimöte för HumSam, och andra halvan av kårfullmäktige på universitetet. Det känns nästan lite dödfött redan nu, för majoriteten i kåren detta år är beroende av två partier; datanördarna som vill bilda en egen kår, och nån form av missnöjesparti som tycker det enda kåren ska syssla med är att ordna fester och kröka. Seriös politik kommer det nog tyvärr inte bli så mycket av. Rätt pinsamt egentligen att det blir vuxenbäbiseri när man faktiskt skulle kunna utnyttja pengar till MYCKET bättre saker, som att ordna mer kontakt mellan arbetsliv och studenter till exempel. Det vet vi ju kan behövas på vissa institutioner...


Tacka av, bocka för

Då var det helt klart, nu kan jag helt och hållet - äntligen! - bocka av hållbar samhällsutveckling! Redovisning idag som gick jättebra, jag orkade tillochmed göra en powerpointpresentation, det visade sig att jag var den enda som hade sådan. Bonuspoäng! Ibland när jag presenterar något jag skrivit hamnar jag i den där zonen när allt som kommer ur munnen - sant eller inte, säkert eller inte - bara låter så sjukt självsäkert och sant. Så hade jag det idag. Då känner man sig faktiskt odödlig. Jag har saknat den känslan på senare tid, den var välkommen.

Jag har svårt att sova just nu. Som om jag egentligen bara vill vaken och tänka på annat. Annars ligger det bara och och snurrar i huvudet, och jag hittar ingen tråd att ens börja nysta i. Det känns frustrerande att ligga och fundera och inte ens kunna börja behandla det man funderar på. Det är jobb nu och jobb i framtiden och skola nu och skola i framtiden och sen är det såklart lite för varmt, och så finns en bok att läsa...Men så är det ibland, det går upp och ner och det ska bli så skönt nu när sommaren är här och jag i princip själv kan bestämma hur jag ska jobba fram till midsommar. Kanske ska göra så att jag jobbar fyratimmarsveckor, någon eller några timmar extra alla andra dagar och så tar jag ledigt mitt i veckan eller så. Det ska bli otroligt skönt att kunna göra lite som jag vill, allt har känts ganska inrutat ett tag. En student behöver sin frihet.. ;)

Idag läste jag i tidningen att vi förmodligen kommer få ut spriten som fastnade i tullen inför nyårsfesten helt gratis! Sånt som var beställt innan första januari 2006 och där skatten skulle underskrida 4000 kronor skulle bli skattefritt. Så nu blir det nyårsfest igen, haha...Nä, ärligt talat, det var för mycket jobb. Dessutom var det nån idiot som förstörde massa fönsterrutor, så allt vårt jobb höll på att sluta med att vi skulle gå back ekonomiskt. Jag låter någon annan sköta festfixandet i framtiden. Varför inte min syster - nyår i Lund vore trevligt! Med tema Itzhaks julevangelium...




Tjemi!

Förresten, min syster klarade en toksvår tenta i polymer kvanttensidteori eller nåt...Jag kan inte ens uttala grejerna hon läser. så GRATTIS, och BRA JOBBAT! Alla som känner min syster anmodas nu att ringa eller skicka henne ett sms och säga grattis, jag är rätt säker på att hon skulle bli väldigt glad =)

I don't want to set the world on fire, I just want to start a flame in your heart

Då var det dags - Nationaldagen. Eller svenska flaggans dag, jag vet inte ens vad den heter egentligen. Men ganska meningslös dag om ni frågar mig. Påhittade nationsgränser och sen ska man vara stolt för att man tillhör det ena landet eller det andra. Glad är jag när denna planet inte har några nationsgränser längre, så att vi verkligen kan börja inse att alla människor är lika och lika mycket värda. Näringslivet och politikerna gnäller när jobben flyttar till Kina eller Polen, men om tusen svenska jobb kan bli tvåtusen kinesiska - vad är problemet? Dubbelt så många människor som kan försörja sig vettigt, det är ju kanon. Fast det är klart, en kines eller polack kan väl aldrig egentligen vara värd lika mycket som en svensk, förutsatt att dom inte är svenska medborgare...En värld utan länder, då kan vi på allvar börja jobba på såna där trevliga koncept som solidaritet och jämlikhet.

The Prince

Vet inte vad som hänt med mitt bloggsinne. Försvunnit i mitt livs oreda. Nu ska jag försöka komma igång igen. Men förra veckan lägger vi nog till arkivet utan att prata så mycket om, fem utgångar och fem bakisdagar, en uppskjuten uppsats som gav mig demoner så jag ville ge upp och dö, och en borttappad kamera, som visade sig inte vara borttappad alls utan är tillbaka.

Idag var Johan här, vi kollade på 300. Rätt bra film faktiskt, särskilt när man precis spelat igenom God of War och God of War 2, dom kanske bästa spel jag någonsin spelat. Sjukt blodiga och med helt enormt otroliga miljöer, och handlar om en spartansk soldat som blir krigsgud. Så temat i filmen kändes igen. Frank Miller gör visuellt imponerande filmer, han gjorde Sin City också som jag tycker är riktigt bra, och denna var riktigt häftig. Den fick väl massor av kritik för att den var så blodig och hemsk, men den glorifierar inte våldet i sig utan gemenskap och att kunna lita på den soldat man har bredvid sig med sitt liv. Rätt bra poäng, att kunna lita på folk.

Jag har börjat spela lite poker igen. Det är ganska trevligt i perioder, och idag gick det synnerligen bra - 600 plus på pytteborden! Folk är fruktansvärt dåliga (säger han som är dålig själv), så med lite mer simultankapacitet och pokerteori blir jag säkert medelinkomsttagare om jag gör pokern till mitt liv.. ;)

Äh, jag måste berätta om fredagen, för det var så fruktansvärt trevligt. Jag har som sagt skaffat en PS2 med alla singstar, så vi samlades ett helt gäng här och sjöng. Så otroligt trevligt var det! Hör av er närsomhelst.. =) Jag och Mikes kompis Sara tampades om förstaplatsen, men hon var nog lite bättre (och väldigt mikrofonkåt ;) ). Singstaret LÄR åka med upp till släkten i Värmland över midsommar.

Jag tampas med en del grejer nu känns det som. Vi får se vad som dyker upp i textform. Men nu är skolan slut, så ett problem mindre.. =) Och solen skiner!