Go Team

"Five minutes later the result was put beyond doubt when centre-half Hansson scored the scrappiest goal of the tournament so far, and arguably of all time."

Nuff said. Synd bara vi inte vann med 1-0, och Zlatan inte gjort sitt mål. DET hade varit rättvisa på högsta nivå :)


Diggi-loo Diggi-ley

Inatt skickades resten av resten (...) in, och jag har fått tummen upp av min handledare. Skriva ut, lägga i ett fack, och klart. Helt klart. Inte ett ords tjat till om uppsatsen :) Gissa vilken hylla i min bokhylla som kommer vara tom väldigt snart...

Jag blir mer och mer säker på att jag har snyggast skor på hela Accenture; inte illa faktiskt. Hell, dom är nog snyggast i hela Kista Science Tower. Dom är verkligen sjukt snygga. Vi tjejer vet ju hur mycket skor gör, hur de utan problem kan hjälpa eller stjälpa allt annat man har på sig. Tro mig, mina skor gör min dag varje dag.



Heja Holland!

Mmm..yeah



Helt omotiverat. Bara för att han är bäst. Bill Lumbergh.

Repris

Sinking into sweet uncertainty.

Det kommer nog bloggas lite mer framöver igen. Det funkade ganska bra sist. För det är dags igen; det har blivit som det blivit - igen. Att jag och du och vi inte lär oss. Fast det är klart, ibland går det inte att lära sig, inte när man bara vill annat.

Faktor 100

Nationaldagen - är det något egentligen?

Jag ska iallafall "fira" på skönast möjliga sätt, genom att åka ut med Carins båt och sova ute inatt. Med tanke på hur vädret ska bli så lär det bli grymt. Hoppas ni alla får en trevlig ledig dag!

Grisar!

Det var dom, som vi spelade mot igår - grisar. Större delen av Bromma Red Saints borde inte få spela rugby. Inte för att dom var riktigt dåliga, vilket dom var, men det är ingen anledning att inte få spela. Men när ett lag, i en sport som normalt sett är skönt undantagen från det vanliga sportsliga skitsnacket, bara går in för att snacka skit och slåss, då är det bara fel. De lyckades med bedriften att dra på sig TVÅ röda kort (jag har aldrig sett ett enda rött kort), det första genom att slåss med knytnävarna, det andra genom att sparka en av våra liggande spelare i huvudet. Riktigt snyggt. Dom två lär inte spela rugby på ett tag... Dessutom stod deras tränare och skrek saker till domaren (!) som jag inte ens ska säga här. Det hör kanske till saken att nämna att nämnda tränare själv är domare, och alltså nästa vecka skulle kunna döma oss. Känns ju....lockande.

Vi vann givetvis matchen stort, men det finns sköna segrar och det finns ruttna segrar. Denna hamnar inte särskilt förvånande i den senare kategorin.

Så nära, så långt bort

"Himlen var grå i den kinesiska huvudstaden, och det blåste kallt. Siffrorna på tavlan öster om torget lyste 66 dagar kvar till OS-invigningen.

Minnet var otydligt. Vad är det för en dag som kommer den 4 juni?

En ung man i en rödsvartrandig tröja tänkte i 20 sekunder.

- Universitetsstudenterna, sa han sedan, men jag har ingen klar bild av vad som hände.

- Ingen aning, sa en kvinna i 30-årsåldern.
En man från Kinas inland på tillfälligt besök mindes protesterna:

- Upproret, sa han kortfattat, men jag vet inte vad som egentligen inträffade.

Glömskan ökar för varje år i Kina. Den 4 juni är en dag som går spårlöst förbi i kinesiska medier."

Kuriosa för den inte särskilt intresserade kanske, men idag för nitton år sen utspelade sig massakern vid Himmelska fridens torg i Peking. Kommunistregimen i Kina (som fortfarande styr landet på samma sätt)  mördade 600 personer, och 130 personer sitter fortfarande i fängelse för studentprotesterna som utlöste det hela.

Ibland är det inte mer än en bokstav som skiljer på mod och mord.


Över, över, över

Ja, det är över. Nästan. Oppositionen gick bättre än jag trodde. Jag var såklart sist, så jag fick sitta till klockan fem innan det var min tur. Inte särskilt bra för nerverna. Sista halvtimmen satt jag och skrev ett helt A4-blad eftersom det bara snurrade i huvudet; satt och bara skrev att det är lugnt och det fixar jag. Det funkar ganska bra att göra så, faktiskt. Och dom tyckte uppsatsen var bra, och allt som blev kvar att fixa var ett par småsaker som går snabbt och enkelt. Jag har gott om tid på mig också, men tänkte få det gjort såfort som möjligt. Innan jag glömmer eller blir alldeles rusig av att vara klar, utan att riktigt vara det. Känns som att mina handledare ska få någonting för allt, dom har varit riktigt riktigt bra, särskilt Tyra. Hon får en stjärna i himlen, helt klart.

Men snart är det helt helt klart. Pol. kand.

PKHW

OK. Imorgon gäller det. Opposition på c-uppsatsen. Just nu känns det...Sådär. Inte jätteoroligt, eller jättenervöst, men tillräckligt för att inte vara helt bra. Å andra sidan tänker jag att det är bara DO IT, sitta där och prata med examinator och den som opponerar, få sin rest, skriva den och sen vara klar med THE F*CKING BACHELOR. Pol. kand Henrik Weinestedt.

Rugbyn blir bara roligare och roligare. Tyvärr är b-lagsserien slut, men det spelar inte så stor roll. Jag gjorde en rätt bra match i lördags (dock förlorade vi), och för egen del känns det verkligen som att jag börjar fatta hur det funkar. Tro mig, det är KNEPIGT. På onsdag är det a-lagsmatch, och jag kanske till och med får spela några minuter. Tror dock inte jag får det, men det är bara leva på hoppet som gäller :)

Shit. Håll tummarna mina vänner och läsare, för imorgon gäller det; imorgon smäller det.

Sådärja!

Jag har just fått tag på två biljetter till Coldplay i september, så börja smöra... :)