Gud finns. Eller fanns.

Are there actually women in the world who do not like to give blowjobs? See a lot of guys on dates got their fingers crossed here tonight … "Answer him, honey, go ahead. Let's hear how you feel about this right now."

A woman one night yelled out, "Yeah, you ever try it?" I said, "Yeah. Almost broke my back." It's that one vertebrae, I swear to God, it's that close. I think that vertebrae is going to be the thing to go in our next evolutionary step. Just a theory and a fervent prayer! Yeah, now all the guys are going, "Honey, I have no idea what he's talking about. I think he's a devil-child." That may be true, but guys … yyyou know what I'm talking about. I can speak for every guy in this room here tonight. Guys, if you could blow yourselves, ladies, you'd be in this room alone right now … watching an empty stage.

-Bill Hicks, Relentless

Bill Hicks är min Gud. 1994 dog han i cancer, 32 år gammal. Det finns verkligen ingen rättvisa.


Mogen dans

VARFÖR är Frescatihallen stängd? Tänkte ju träna idag, när halsen börjar bli bättre igen. Hela vintern har varit fullständigt hopplöst dålig med träning; bröstmuskelbristning och äta konstiga piller och kleta in mig med nån gel som luktar sjukhus, och efter det har jag varit småsjuk hela tiden! Och nu i helgen var det nåt evenemang, så stackars Henrik får inte träna. Illa!

Men min ölhävararm ska träna ikväll iallafall ;) Carin fyller år och det blir middag och grejer, men jag ska inte bli för full. Klockan tio imorgon bitti är nämligen Australian Openfinalen för herrar, och jag tror att det kan bli en GRYMT bra match. Federer, som mosade Roddick i semi, mot Gonzalez som först slog Nadal i kvarten och sedan krossade Haas i semin. Tennis är roligt att titta på när det är grand slamturneringarna, det är det faktiskt. Och kan man inte idrotta själv får man väl iaf titta på det, haha.

När jag först såg böckerna vi läser på statsvetenskapen måste jag erkänna att jag blev rätt skitnödig, men jag har insett att dom faktiskt är bra och intressanta! Vilket ju hjälper...Fast mest är det nog min inställning; att inte gnälla (så mycket) utan ta tag i saker och ting. Chrille och jag kommer närmare att ringa in vårt C-uppsatsämne, och jag ser faktiskt fram emot att skriva den. Jag tror den kan bli mycket bra, om vi bara får tag på rätt material. Men det ordnar sig =)

Snön ligger kvar och det gör mig glad. Glad för att det på något sätt är så otroligt vackert med snö. Det blir mjukt att gå, och alla ljud blir sådär dämpade och allt liksom bara..lugnar ner sig.


Sins of our fathers

Jag har just sett en väldigt bra film. Flags of our fathers. Om krig, lögner och hjältar. Om idiotin och att dö för andra och vad som gör vissa berömda och andra bortglömda, trots att liv är värda lika mycket. Vad är egentligen en hjälte? Och vad är en hjälte i ett krig... Att vara så nära döden att man nästan kan ta på den, känner man sig då död eller levande? Antingen avtrubbad och som ett djur agerandes på instinkt, eller som ett väsen fullständigt uppfylld av sina sinnens intryck. Jag vet inte. Jag vet inte om jag vill veta.

Operave

Nån gång ska jag...
Ta ecstasy, och sen lyssna på opera. Jag tror det kan vara det sjukaste, och absolut bästa, jag någonsin varit med om.

Jag har blivit finkulturell på ett sätt som nästan får mig att rodna. Jag har laddat hem en 24 (sic) timmars ljudbok vid namn How to understand and enjoy Opera. Och jag sitter som klistrad. Jag njuter. Madrigal, Opera Seria, Opera Buffa...Vill ni gå med på opera, vilket ni inte vill, snälla säg till så går vi =)

Låt mig leva!

Inget jag gjort fel som jag inte kan ställa rätt igen... =) Ringde nu imorse till nån chefstyp på institutionen, som sa att det inte var något problem. En enorm tyngd har lyfts från mina axlar; jag kunde knappt sova inatt utan fick ligga och lyssna på två symfonier för att lugna ner mig (mer om mitt ny(åter)funna intresse för klassisk musik senare, det kommer bli en bra komedi ;) ). Men nu är allt ordnat, och idag ska jag fixa massor: jag får tv:n, ska leta gardintyg och bord och stolar, och..ja, vara glad att det ordnade sig =)

Trevlig helg alla, gör något roligt och tveka inte.

Döda mig

Ja, på riktigt. Döda mig. Jag har just insett att jag missat registreringen till min kurs. Och på SU är det _omöjligt_ att få tag på folk att prata med och reda ut saker och ting. Jag skickade ett desperat mail som väl inte kommer läsas förrän det är försent...Fy fan va arg jag blir på mig själv. Men på nåt j*vla vänster ska detta lösa sig...Stay tuned.

Rajz Krizpiz

Kan mitt ris bli klart nån gång..! Har lagat chili con carne, och ja, jag är enormt bra på att laga chili con carne =) Den är bra och nyttig och enkel och blir låda och luktar gott och är utmärkt som duschtvål..Den kan allt! Det viktigaste knepet för att göra en god chili con carne är att verkligen inte använda sig av ett recept, här gäller nämligen att ju mer desto bättre. Fler kulinariska tips följer ;)

Idag har jag ätit lunch med pappa, det var ganska länge sen. Vi gick till Hifi-klubben och kollade på tv:n jag beställt (eftersom jag är idiot på hur man lägger in bilder här så har ni den på
http://www.hifiklubben.com/SE/Produkter/Bild/LCD-TV/SAMSUNG_LE-32R72B_LCD_TV.htm ) ; den kommer bli SKITSNYGG hemma hos mig. Jag har flyttat om massor hemma, och det blir verkligen bra - nya persienner, nya gardiner, en "bänk" som både tv och dator ska stå på. Allt detta leder till att jag ÄNTLIGEN får en riktig studieplats, där jag kan sitta och läsa och bli klok. Jag har kommit på att jag nu faktiskt kan ge folk en riktig rundtur när de kommer hem till mig - efter lobbyn kommer köket, på höger sida toaletten (unisex). Själva rummet har kontoret direkt till höger (efter köket), därefter rekreationsutrymme. Till vänster har jag sovrummet, och efter sovrummet konferenslokalen.. =)
Man kan väl få låtsas iaf...

Imorgon ska jag titta på mitt nya kontor, och kanske säga att jag borde ha en sekreterare också; allt för att hantera den överväldigande mängden papper och samtal jag förväntar mig. En blond, med kort kjol...

Funderar på om jag ska ha "inflyttningsfest" när jag gjort om hemma. Jag tror det, det vore roligt. Men nu ska jag äta chili con carne och titta på Superman returns. Grymt bra film. Faktiskt.

Tomhet och dumhet

Modern man has brought this whole world to an awe-inspiring threshold of the future. He has reached new and astonishing peaks of scientific success. He has produced machines that think and instruments that peer into the unfathomable ranges of interstellar space. He has built gigantic bridges to span the seas and gargantuan buildings to kiss the skies. His airplanes and spaceships have dwarfed distance, placed time in chains, and carved highways through the stratosphere. This is a dazzling picture of modern man's scientific and technological progress.


Yet, in spite of these spectacular strides in science and technology, and still unlimited ones to come, something basic is missing. There is a sort of poverty of the spirit which stands in glaring contrast to our scientific and technological abundance. The richer we have become materially, the poorer we have become morally and spiritually. We have learned to fly the air like birds and swim the sea like fish, but we have not learned the simple art of living together as brothers.

Martin Luther King, Jr.


Känslan man har

Läs Jan Stenmark! Nu! Det går inte riktigt beskriva hans humor, mer än att den är så avskalad och märklig på samma sätt att det bara blir...guld. Ni har säkert sett hans bildrutor i om det är Aftonbladet eller Expressen, jag minns inte: gamla fula sjuttitalsvykort eller -bilder, med konstiga bildtexter, men det är så enormt jävla roligt (om man har RÄTT humor) att det inte finns någon motsvarighet =)

Lina säger att hon har börjat blogga nu, och hon skyller på mig! (
http://octoberfriend.blogg.se ) Men det finns väl värre saker att vara skyldig till - ebola, förintelsen melodifestivalen, jambareklamen...

Tenta imorse, och det gick BRA. Tror jag iallafall. Det kändes bra iallafall, även om man ju såklart inte kan kunna allt. Fem delar á tio poäng, med fem olika frågeförfattare - lätt hänt att bli lite schizat. Men det kändes bra, och nu sitter jag och pustar ut. Det är märkligt vad tenta gör med mig - man är liksom inte riktigt människa dagarna innan tentan. Det är som att världens undergång väntar, även om det känns bra och man vet att man ligger i fas och allt det där.  Sen går man dit, kräker ur sig kunskap i två timmar, och går hem, mer trött och glad att det är över än något annat. Ungefär som att ta körkort - det är mest en lättnad och inte så mycket glädje. För mig iallafall =)

Missade min första uppkörning på ett fruktansvärt snopet sätt - ute på motorvägen, med fem minuter kvar, har snuten stoppat en bil som står med dörren öppen; båda bilarna i vägrenen. Ingen människa i sikt; Henrik ligger kvar i högerfil med krampaktigt grepp om ratten, och blicken nervöst flackande mellan backspeglarna och hastighetsmätaren som en god uppkörare. Och han som är från vägverket ställer sig på bromsen, och säger att jag måste byta fil eller bromsa för det kan minsann springa ut en hel påtänd barnfamilj med tillhörande petting zoo. Totalt jävla mörker. Men jag klarade det ju gången efter, så allt är glömt...

Nu har jag ledigt i nio dagar! 22 januari börjar vårterminen, och tre saker samtidigt: kursassjobbet, MKB-kursen och statsvetenskapen. Planen? Att göra så jävla väl ifrån mig på alla tre =) Jag var lite arg för några dagar sen, då jag insåg att magisterkursen jag tänkte läsa kommer bli en sån där mästarkurs eller försvinner eller nåt, men sen insåg jag att sådant faktiskt inte ska bekomma mig.

Kanske åker jag till Skåne nästa helg, kanske inte. Doktor Andersson har stor farlig tenta fram till och med torsdag, så efter det isåfall. Hon är bäst att prata med på nätterna, när det är lite för kallt och man egentligen är lite för trött. Tack. Min syster tjatar på mig också, såklart, och det är faktiskt verkligen inte ofta vi ses. Jag borde verkligen åka.

Snart kommer Jeanna med öl, och ikväll är det film hos Chrille. Och jag har raggsockor på mig. Livet är så jävla gott när man skrivit klart en tenta =) Tack för idag!


Tjändisblågg

Hur gör man egentligen för att få en känd blogg? På denna sida verkar det bara handla om att vara 17 och ha pappas kort och köpa kläder, ta bilder på nämnda kläder, och lägga ut nämnda bilder på bloggen. Det måste väl för f*n finnas NÅGOT djupare att prata om! Även guldfiskar tänker väl någon gång på livet...?

Idag har jag fått ett KONTOR! Ja, det är sant. Det är så jävla sant. Fast vi får se om det faktiskt är ett eget rum, eller om jag delar rum med nån, eller om det bara är ett skrivbord ;) Men det är på universitetet, och det är min officiella arbetsplats. Sug på den ni, lattesörplande småglin med fräknar av för många timmar i bögrosten! Henriks liv tar fart och accelererar...

Jag vill ta tillfället i akt att tacka de som kommenterat på min blogg, och som motiverar mig att skriva vidare:

Jeanna - min mentor, min ursprungliga inspiration, min bloggidol...min granne. Inte illa. Hon har just hånat alla över tjugotvå som accepterar att de lever på 23 kvm och är nöjda med det, så nu måste jag i kvällstidningsanda RASA mot BLOGGCHOCKEN! Men du är söt och rar och vi hörs när snön kommer.
http://jeannaofvarmland.blogg.se - mycket läsvärd =)

Johan - det här låter så risigt, men just nu är vi nog lite "soul mates". Nej, vi ligger inte på en björnfäll framför brasan med en pumpdunk Nutella. Men vi har samma intressen, och framför allt väldigt lika syn på livet - att växa som människa (och all den där sk*t jag redan tråkat ut er med!). Vi är kungarna.

Minna - som jag inte ser till så ofta nuförtiden, men som alltid stöttar mig, haha. Vi var på Tool i somras (hälsa Markku) och det var så överjävligt bra att vi pratar om det än. Du är en god vän!

Och sist men inte minst, men mindre eftersom hon är min lillasyster, Ullis. Du är go syrran, det vet du! Men du bloggar för sällan, så sluta göra reklam för din blogg på MSN ;)
http://whoolie.blogg.se - Lund style.

Nytt år och livet känns grymt. Jag var och tränade idag för första gången, och muskeln verkade faktiskt inte trasig alls längre! Det om något är grymt motiverande =) Snart kommer min granne Kristian hem igen från Schweiz, och då har jag någon mer regelbunden att styrketräna och spela badminton med - mycket bra. Jag har träningslust, jag har plugglust, jag har skrivlust... Jag mår jävligt bra helt enkelt! Tenta på lördag, men jag har pluggat ordentligt, och ligger bra till. Och kanske allra allra skönast - inget jobb att gå till imorron, vilket betyder att jag kan plugga hur mycket (eller lite) jag vill utan att känna att allt hamnar i kläm! Vardagslyx... Men det finns en sak jag skulle behöva - en ny fruktansvärt bra skiva. Alla tips tas tacksamt emot, slussarna står öppna. Sov sött nu barn, så ska pappa kolla klart på Borat.

Lust for life.

Världens längsta höst

Då var det dags igen, denna gång efter påtryckningar. Men jag hade faktiskt tänkt skriva idag, allt för att få en paus från pluggandet...

Mycket har, som vanligt, hänt. Jag börjar med igår, som var en grym dag, av tre anledningar. Först, och verkligen främst: jag hade min avgjort sista dag på Sabis på LÄNGE (kanske för gott, det får vi se till sommaren...) Känslan att bara kunna skita i alla problem som kommer dyka upp om en vecka, eller en månad, för att chefen fortfarande är sämst och inte ska vara chef, var alldeles underbar. Känslan av att inte kunna sätta ord på hur lite jag brydde mig om att den grillade kycklingen var slut, och att jag lätt hade kunnat grilla några till... =) Jag har dessutom hunnit "ta farväl" av mina favoritkunder, de få som faktiskt gått att prata vettigt med och som varit trevliga. Många på jobbet verkar ledsna över att jag inte ska jobba mer, och det får man väl ta som en komplimang; jag kommer nog höra av och kanske gå ut och ta en öl med några vad det lider. Jag känner mig redan uppfylld av den-där-känslan-som-är-ack-så-svår-att-sätta-fingret-på, men som handlar om att nu kan jag jaga mig själv lite mer, pressa mig själv lite mer, få mer uträttat och styra mitt liv mer i den riktning den är tänkt att gå i.

Anledning två till välmående: jag har ÄNTLIGEN fått ett klartecken på att min b-uppsats är klar! Han frågade om det var mer med uppsatsen jag ville rätta till, för att eventuellt få ett vg, men jag meddelade att ett år med EU och hållbar utveckling får räcka...för den här gången. Closure. Vad heter det på svenska förresten? Avslut kanske, men det låter inte helt rätt. Det borde avgjort finnas ett svenskt ord för closure.

Anledning tre var en bekräftelse på att min ansökan till Svenska Naturskyddsföreningens traineeprogram hade kommit fram. Det är ett ideellt utbildningsprogram, och bara tio stycken antas i år; man får jobba med SNF och nåt av deras projekt. Jag tror det kan vara både intressant och GRYMT bra att ha på CV:t (som för övrigt börjar se bättre och bättre ut...). Jag är jättenöjd med brevet jag skrev, och hoppas verkligen att jag blir antagen. Den 31 januari får jag veta, så håll tummarna tills dess...

Nästa lördag är det sluttentan i Miljövårdskursen, och det är en hel del att läsa, men jag har redan kommit igång och håller bra tempo: det kanske är början på mitt nya liv eller så. Mitt nyårslöfte, eller snarare mitt lite mindre formella löfte till mig själv men som känns rätt viktigt ändå, är att spendera mindre slötid vid datorn / tv:n, och istället utnyttja tiden bättre till saker jag vet att jag vill och borde göra men ändå har sådär lagom lätt att strunta i: plugga, läsa skönlitteratur, komma igång och träna igen...Ser ni mig hängandes på MSN för länge, ge mig en örfil tack ;)

Det får bli allt för denna gång. Jag önskar verkligen en god fortsättning till alla, och att 2007 blir det bästa året någonsin. Kom ihåg bara: det blir varken mer eller mindre än det ni själva gör det till.